Mitoș Micleușanu, Florin Braghiș – Nekrotitanium. Cyberpunk Moldovenesc

172 lei

O ficțiune macabră marca ”Planeta Moldova”, interzisă minorilor și celor slabi de înger. Ionel Gavriliuc, un personaj inocent, bătut de soartă ajunge o piesă cheie în planul Serafimei Cozonac de a-l omorî pe Satana și de-a instaura bunătatea omenească în iad.

Cartea începe cu descrierea lui Ionel, un copil de la țară, rămas orfan după ce tatăl său a fost călcat în timpul serviciului de un buldozer, iar mama sa a murit împreună cu majoritatea sătenilor la înmormântarea soțului din cauza unor chifteluțe făcute din porcul lor, Șurik, grav bolnav de ”lingoare purpurie”.

Ionel care a mâncat și el niște chifteluțe, a rămas în viață. Acest fapt îi marchează viața în continuare, el fiind imun la orice tip de otrăvuri. Unchii lui Ionel, Victor Bulbuc și Trosnet încearcă să-l otrăvească pe Ionel, însă în cele din urmă ajung la închisoare datorită lui Grișa Rotaru, întruchiparea polițistului incoruptibil, faimos până și în SUA pentru calitățile sale.

De la cei doi unchi, vestea nepotului nemuritor ajunge la academicianul Koshkin de la Institutul de Biotehnologie și Nanorobotică din Moscova. În același timp, de Ionel se interesează bătrâna antreprenoare Serafima Cozonac, conducătoarea corporației gigantice ”Nekrotitanium Construction Inc.”, un mastodont financiar care deține 70 de fabrici de sicrie, 10,000 de magazine de pompe funebre și circa 99 % din toate cimitirele lumii.

Dna Cozonac are un rol pentru Ionel în planul ei de a deschide porțile iadului și de-al detrona pe Satana, unind creierele celor morți într-o rețea mai avansată decât internetul. Dorința dnei Cozonac e de-al face praf pe Satana, luarea cu asalt a iadului, spânzurarea dracilor și instaurarea bunătății omenirii și a legilor din rai.

😊 Produsul este în stoc!

Transport gratuit pentru comenzi de minim 150 lei
1