Matcha Taishan este un ceai verde cultivat organic din plantația Taishan din zona de nord-vest a provinciei Zhejiang. La fel ca ceaiul japonez Matcha și ceaiul verde Gyokuro, plantele de ceai folosite pentru Matcha chinezesc sunt cultivate la umbră înainte de smulgere.
Ceaiurile cultivate în umbră produc un conținut mai mare de clorofilă, care ulterior crește conținutul de cofeină și proprietățile antioxidante. În plus, ceaiurile cultivate în umbră produc o cantitate mai mare de aminoacizi care sunt responsabili pentru gustul neted și bogat al lui Taishan. În ceea ce privește aspectul, Taishan Matcha este un ceai de culoare deschisă, cu putere fină, cu un caracter robust, foarte tipic pentru ceaiurile verzi.
Odată preparat, Matcha nostru chinezesc produce o culoare verde muşchi-de-copac, cu un buchet puternic, răcoritor şi un gust uşor acrișor.
Ingrediente:
pudră de matcha*, *certificată organic
Preparare:
3 lingurițe rase / 1 litru
80° – 90° C
1-2 minute