Pe drumul de la Colombo către platoul înalt al Nuwara Eliya, trecem prin Valea Pussellawa, în care se află plantația de ceai Melfort, înființată în 1914. Din 2004, aici se produc ceaiuri verzi excepționale într-o unitate de producție foarte modernă, bazată pe utilizarea exclusivă a plantelor chinezești.
Calitatea noastră impresionează printr-o frunză rulatǎ mată, de culoare oliv, dură și deschisă, care amintește de arta tradițională a ceaiului chinezesc.
Infuzia are un miros proaspăt, fructat și condimentat. Ceasca aurie, strălucitoare, ne întâmpină cu un buchet puternic, condimentat, cu corp complet și o ușoară aciditate. Un ceai care va îndeplini așteptările oricărui iubitor de ceai verde datorită calității sale excepționale!
Ingrediente:
Green Tea Ceylon
Preparare:
4-5 lingurițe rase / 1 litru
75° – 80° C
2-3 minute